Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Ενημέρωση φορέων σχολικής κοινότητας

  Κάθε χρόνο, από το 2011 μέχρι σήμερα, ο Διευθυντής ενημερώνει τους Γονείς για όλα τα θέματα που πρέπει να γνωρίζουν για τη φοίτηση των παιδιών τους και απαντά στους προβληματισμούς και ανησυχίες που εύλογα διατυπώνουν, στις δύσκολες καταστάσεις που όλοι αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Στις συναντήσεις αυτές, τόσο με το Δ.Σ. του Συλλόγου, όσο και με το σύνολο των γονέων, στις αρχές κάθε νέας σχολικής χρονιάς, αναφέρεται σε πάρα πολλά θέματα, με έμφαση σε κάποια που χρήζουν της ιδιαίτερης προσοχής των γονέων, όπως αυτό της ενασχόλησης των νέων παιδιών με τους Η/Υ και κυρίως με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook κ.ά.).
  Όσοι γονείς προσέρχονται στις ενημερώσεις αυτές, αλλά και όσοι καθημερινά μιλούν τηλεφωνικά μαζί του, γνωρίζουν ότι τους συστήνει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επικοινωνία των παιδιών τους μέσω τέτοιων δικτύων και σε καμία περίπτωση να μην εφησυχάζουν ή ολιγωρούν μπροστά στην επικινδυνότητα που εγκυμονεί η χρήση τους. Τα ίδια πράγματα, όλα αυτά τα χρόνια, τονίζει και στους μαθητές από το βήμα της πρωινής προσευχής και πολλά παιδιά αντιλαμβανόμενα τους κινδύνους αυτούς, διαγράφουν το λογαριασμό τους απ' τα μέσα αυτά. Δυστυχώς όμως, πολλά είναι ακόμη τα παιδιά που όχι μόνο συνεχίζουν να τα χρησιμοποιούν, αλλά και δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις για τα ίδια και τις οικογένειές τους. Καθημερινά οι Δ/ντές και οι Σύλλογοι Διδασκόντων των σχολείων γίνονται αποδέκτες τέτοιων καταστάσεων και καλούνται εκ των υστέρων να βοηθήσουν τόσο τους μαθητές τους όσο και τους γονείς τους, που από άγνοια ή ολιγωρία ή αδυναμία ή ακόμα και από υπερβολική εμπιστοσύνη, δεν μπόρεσαν εγκαίρως να συγκρατήσουν τα παιδιά τους, βάζοντάς τους σαφή όρια και στο χρόνο και στον τρόπο χρήσης του Η/Υ
  Ως γονείς, λοιπόν, ως δάσκαλοι και ως κοινωνία, έχουμε χρέος απέναντι στη νέα γενιά να την προστατεύσουμε και να τη θωρακίσουμε με το ενδιαφέρον μας, την αγάπη μας, την αγωνία μας, τα..."φρένα" μας. Σε τέτοια θέματα δε χωράει εφησυχασμός ή επίκληση των καθημερινών δυσκολιών που όλοι αντιμετωπίζουμε, γιατί παιδιά μία φορά μεγαλώνουμε και πρέπει στα δύσκολα εφηβικά τους χρόνια να 'μαστε ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ, ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ, με τα μάτια ορθάνοιχτα και με αρχές και παρεμβάσεις σαφείς και άμεσες. Αν δεν τους πούμε εμείς το "ΟΧΙ", όταν πρέπει, τότε ίσως δε θα μάθουν να πουν τα δικά τους "ΟΧΙ" εγκαίρως και όχι εκ των υστέρων ..!!, στις προκλήσεις που καθημερινά δέχονται.
Αυτονόητο Υστερόγραφο: Οτιδήποτε μεταφέρεται από οποιονδήποτε, μέσω Facebook ή άλλου μέσου, και αφορά το σχολείο μας, σε καμία περίπτωση δεν το υιοθετούμε ως αληθές, αξιόπιστο. Το σχολείο για κάθε δράση του, βήμα του, ενέργειά του, που αφορά τους Γονείς, τους ενημερώνει υπεύθυνα  με έντυπο που φέρει τα στοιχεία του σχολείου και την υπογραφή του Δ/ντή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου